Radu Străuț, o contribuție importanta la victoria lui Horia Ciorcilă în fața ÎCCJ

Radu Straut, unul dintre avocații Reff & Asociații, parte a rețelei Deloitte Legal, a avut un aport deosebit de important în achitarea definitivă a președintelui CA al Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă, si a reprezentantilor Bank of Cyprus din Romania în dosarul de manipulare a pieţei de capital soluţionat pe 2 iulie de Înalta Curte.Astfel, Horia Ciorcilă, preşedintele Băncii Transilvania, împreună cu alt fondator al Băncii Transilvania, cu doi reprezentanţi la nivel înalt ai Bank of Cyprus în Romania şi doi brokeri au fost achitaţi marți în dosarul de manipulare a pieţei de capital, caz care durează de câţiva ani.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins recursul procurorilor în acest caz, „grupul“ de la Banca Transilvania putând să răsufle uşurat după ce procurorii au fost la un pas să răstoarne deciziile precedente prin introducerea în cazul de la Bucureşti a raportului consultantului american Alvarez&Marsal privind activitatea desfăşurată în Cipru de Bank of Cyprus.

Conform surselor Info Brad, Radu Străuț (29 de ani) a avut un rol deosebit în cadrul apărării, prin pregătirea a sute de pagini de concluzii scrise, cereri, note de şedinţă implicând analiza a doctrinei şi jurisprudenţei române şi europene precum şi a mai mult de 45 de dosare cu documente începând de la transcripturi de convorbiri telefonice interceptate şi terminând cu declaraţii de martori.

Horia Ciorcila a fost reprezentat de avocații Florin Plopeanu și Diana Ionescu, de la casa de avocatură Plopeanu & Ionescu din Cluj-Napoca, iar reprezentanţii Bank of Cyprus, de Reff & Asociații, dl. Radu Străuț făcând parte din echipa de 3 avocaţi implicaţi.

Bradeanul Radu Străuț este absolvent al Colegiului Avram Iancu din Brad, al Facultății de Drept din cadrul UBB din Cluj-Napoca și fost bursier al facultății de Drept din Geneva.

Related posts

Leave a Comment