Udrea și Apostu au semnat un contract de 17 milioane de euro pentru Cluj. Banii vor fi folosiți pentru biciclete

Ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, și primarul Clujului, Sorin Apostu, au semnat un contract, finanțat in fonduri europene, în valoare de 17 milioane de euro. Pentru prima dată în România, administrația locală va crea un sistem integrat de transport public cu biciclete.Banii vor fi folosiți pentru amenajarea a 15,4 kilometri de piste de biciclete, pentru cumpărarea a 540 de biciclete și pentru amenajarea a 50 de stații pentru bicicliști. 34 dintre ele vor fi create în Cluj-Napoca, iar restul în comunele Apahida și Florești.

Udrea: Mai sunt 21 de proiecte de la Cluj

Contractul semnat azi la Cluj este cel de-al patrulea finanțat din fonduri europene, finanțat prin intermediul fondurilor alocate polilor de creștere. Clujul are rezervate 82 de milioane de euro, iar 50 la sută din aceste fonduri sunt deja angajate. Ministrul Elena Udrea a declarat că mai sunt, în diferite etape de evaluare și de analiză, alte 21 de proiecte din Cluj. De exemplu, un proiect referitor la parcul industrial Arc din Dej sau cel care vizează construirea unui incubator de afaceri, tot în Dej.

Boc: Un proiect sănătos

La rândul său, premierul Emil Boc, care a asistat la semnarea contractului, a spus că acest proiect este unul sănătos, și la propriu și la figurat. Și asta pentru că, a spus premierul, acest proiect va duce la decongestionarea suplimentară a traficului din Cluj, iar pe de altă parte, prin intermediul mișcării, clujenii își vor păstra sănătatea.

Related posts

Leave a Comment