Boc a inaugurat Cluj Arena

Premierul Emil Boc și președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, au tăiat panglica inaugurală a celui mai nou stadion din Transilvania, Cluj Arena. Ceremonia de ianugurare a avut loc la doi ani și două luni de la începerea lucrărilor la arena sportivă.La ceremonie au participat și ministrul Dezvoltării Regionale și Turismului, Elena Udrea, precum și prefectul Florin Stamatian. De asemenea, au fost invitați și mitropolitul ortodox al Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului, IPS Andrei Andreicuț, precum și episcopul greco-catolic de Cluj-Gherla, PS Florentin Crihălmeanu. De asemenea, au fost invitați primarul Sorin Apostu și rectorul Universității Tehnice, Radu Munteanu.

Szeplekan a jucat prima minge

Emil Boc l-a felicitat pe finul său, președintele Consiliului Județean, Alin Tișe, pentru faptul că a reușit să termine la timp construirea stadionului. De asemenea, Alin Tișe a oferit diplome de onoare tuturor membrilor Consiliului Județean din perioada 2008 – 2011, care au aprobat construira Cluj Arena. Unul dintre ei, consilierul PNL, Mihai Szeplekan, a testat primul gazonul de pe stadion. Apoi, Emil Boc și Alin Tișe au șutat la poarta apărată de un angajat al firmei de pază. Fiecare a ratat câte un șut, iar apoi Alin Tișe a lovit bara, iar Emil Boc a marcat. Alin Tișe nu este la prima minge jucată pe Cluj Arena. În urmă cu câteva zile, el a fost protagonistul unui scandal, după ce a jucat cu prietenii o miuță pe stadionul care nu fusese inaugurat.
A urmat un tur al stadionului, care poate fi vizitat azi gratuit. Cluj Arena a costat 44 de milioane de euro și va avea aproximativ 30.000 de locuri. El este considerat drept cel mai frumos stadion din România și face parte din categoria de elită a stadioanelor europene.

Related posts

Leave a Comment