TVR Cultural și TVR Info din nou pe grilă

Consiliul de Administraţie al Televiziunii Române a votat  în ultima sa şedinţă reînfiinţarea posturilor TVR Info şi TVR Cultural.

Informarea corectă şi echidistantă, realizarea şi difuzarea de programe educative, culturale şi sociale de calitate sunt parte din misiunea publică a Televiziunii Române, iar decizia relansării celor două canale este un răspuns la creşterea interesului publicului faţă de posturilede televiziune tematice, se arată în decizia Consiliului de Administraţie. În plus, prin înfiinţarea TVR Info şi TVR Cultural, Societatea Română de Televiziune urmează să definească mai bine identitatea canalelor TVR 1, TVR 2 şi TVR 3, prin grile predictibile, degrevate de programe impuse de necesităţi de moment, după cum scrie AGERPRES. Pe de altă parte, reînfiinţarea canalelor TVR Info şi TVR Cultural reprezintă un act de reparaţie. TVR Cultural s-a lansat în 2002, fiind singurul post de televiziune exclusiv cu profil cultural din România. Emisia a fost suspendată în septembrie 2012, în contextul în care televiziunea publică acumulase la acel moment datorii de 140 de milioane de euro.
Canalul TVR Info a fost lansat în 2008 cu rolul de a difuza emisiuni informative de interes naţional şi internaţional, iar în 2012 a fost reorganizat şi redenumit TVR News, însă a fost închis în 2015.

Related posts

Leave a Comment