Triliada, platforma cu ajutorul căreia elevii de liceu își pot alege facultatea

Două studente din Cluj au creat o platformă cu ajutorul căreia îi ajută pe elevii de liceu să își aleagă facultatea. Pe platforma Triliada nu sunt prezentate doar ofertele educaționale ale universităților românești, ci există și posibilitatea ca elevii să interacționeze cu studenții, care le pot relata avantajele și dezavantajele alegerii unei specializări sau alteia. Proiectul celor două studente este finanțat de Uniunea Europeană cu 60.000 de euro.

Ideea platformei cu ajutorul căreia elevii pot să afle informații despre facultățile care funcționează în România s-a născut dintr-o necesitate. Până acum, nu exista o platformă eficientă care să reunească toate informațiile necesare, spune una dintre inițiatoarele platformei, Oana Durcău, studentă la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Tehnice Cluj-Napoca, prezentă la Via Cluj TV.

Această platformă le oferă elevilor posibilitatea să stea de vorbă cu studenții, care se conectează on-line cu cei interesați, spune cealaltă fondatoare a platformei, Larisa Moldovan, de la Facultatea de Farmacie a Universității de Medicină și Farmacie ”Iuliu Hațieganu”.

În viitor, platforma ar putea fi extinsă și cu informații legate de facultățile în limba română care funcționează în Republica Moldova.

Related posts

Leave a Comment