Trei pensionari au încercat să se sinucidă din cauza tăierii pensiei

Două bătrâne de 80 şi 89 de ani, din Iaşi, şi un bărbat de 79 de ani, din Piteşti, au încercat să se sinucidă de teamă că nu vor avea din ce să trăiască după tăierea pensiilor.Pensionarele au ajuns în stare gravă la Spitalul Clinic de Urgenţă Sfântul Ioan din Iaşi după ce au înghiţit medicamente în supradoză.
Nicolae Simion din Piteşti a încercat să se sinucidă înfigându-şi un cuţit în zona inimii, au declarat rudele acestuia. Bărbatul a lucrat ca merceolog în judeţul Vâlcea şi are o pensie de 710 lei. Rudele spun că bătrânul avea mai multe probleme se sănătate, fiind diabetic şi abia îi ajungeau banii pentru medicamente.
Pensionarul care locuieşte în cartierul Găvana, din Piteşti a fost vizitat vineri de către fiica sa, care l-a găsit într-un balansoar, inconştient, cu un cuţit în piept. Femeia a cerut ajutor de urgenţă la 112 şi bătrînul a fost transportat de urgenţă la Spitalul Judeţean Argeş.
Rudele au povestit că Nicolae Simion era abătut în ultima perioadă şi chiar s-a plâns familiei că după reducerea cu 15% a pensiei nu crede că se va mai descurca cu banii.
Cadrele medicale au precizat că pensionarul a avut mare noroc, pentru că lama cuţitului nu i-a atins nici inima, nici plămânul. Pensionarul a rămas internat în spital, unde va primi îngrijiri medicale de specialitate.

Related posts

Leave a Comment