Transylvania Today: Creșterea economică încetinește în România

Creșterea economică încetinește în România, astfel că, la nivelul întregului an, va exista o creștere mai mică de 7 la sută, estimează experții în domeniu. În trimestrul III al acestui an, România a înregistrat o creștere economică de 7,4 la sută, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2020, potrivit Transylvania Today.

Această creștere este mai mică comparativ cu creșterea de 13,9 la sută, înregistrată în trimestrul II al acestui an, comparativ cu același trimestru din 2020. Pentru perioada ianuarie – septembrie, România a înregistrat o creștere economică de 7,1 la sută, mai mică decât estimările experților, cre se așteptau la o creștere de 7,2 la sută.

Pentru întregul an, România ar putea înregistra o creștere economică mai mică de 7 la sută. În acest an, agricultura a contribuit peste așteptări la creșterea economiei românești, în timp ce sectorul construcțiilor a performat sub așteptări. Una dintre explicațiile pentru performanța slabă a domeniului construcțiilor este reprezentată de criza materialelor, înregistrată pe plan mondial. În tot acest context, deficitul comercial al României rămâne unul ridicat.

Related posts

Leave a Comment