Grupuri de colindători vestesc nașterea Domnului în cadrul proiectului “Colind străbun, la omu’ bun”

Proiectul ,,Colind străbun, la omu’ bun” a debutat duminică, 12 decembrie 2021, cu multă emoție, la Mănăstirea ,,Acoperământul Maicii Domnului” din Florești. Copiii de la grupul ,,Muguri de folclor”, coordonat de prof. Alexandru Filip, au adus vestea Nașterii Domnului celor prezenți la mănăstire.

Proiectul este destinat copiilor ocrotiți în cadrul Așezământului ,,Sfântul Onufrie”, astfel că, în cadrul manifestării, a fost organizat un târg cu ornamente de Crăciun, realizate de beneficiarii Așezământului, împreună cu voluntarii implicați.

Inițiativa va continua până pe 2 ianuarie 2022, timp în care, în beneficiul acestui centru, vor veni la mănăstire cete de colindători din județul Cluj. În a doua zi de Crăciun va fi prezent și Grigore Leșe, alături de ,,Corindătorii Clujului”.

,,Colind străbun, la omu bun” este un proiect derulat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, în parteneriat cu Asociația ,,Sfântul Onufrie” și Mănăstirea ,,Acoperământul Maicii Domnului” Florești.

Related posts

Leave a Comment