Traian Băsescu: „Un ministru de Interne din Opoziţie ar linişti deopotrivă PD-L şi PSD”


Preşedintele României, Traian Băsescu, a venit cu o nouă propunere-şoc. După ce a avansat, în cadrul consultărilor cu premierul PD-L, Emil Boc, şi cu preşedintele PSD al Senatului, Mircea Geoană, propunerea numirii unui ministru independent al Internelor, Traian Băsescu a venit cu o nouă variantă: aceea de a numi un ministru desemnat de partidele de Opoziţie.Şeful statului a declarat că acest lucru ar linişti deopotrivă PD-L şi PSD. El a adăugat că a folosit el însuşi varianta pe care o propune, atunci când a numit în fruntea serviciilor de informaţii, SRI şi SIE, reprezentanţi ai partidelor care se aflau în opoziţie cu preşedintele, PSD şi PNL.
De asemenea, Traian Băsescu a declarat că, în plus, că atunci când premierul nu mai doreşte să facă echipă cu un ministru, este clar că are dreptul să propună revocarea lui. Însă, tocmai pentru a evita suprapunerea crizei politice peste criza economică, el a adăugat că nu se va grăbi să semneze propunerea de revocare, cu atât mai mult cu cât soluţia de interimat, adică secretarul general al PD-L, Vasile Blaga, ar fi de natură să alimenteze suspiciunile. Traian Băsescu a declarat că va trebui, dacă va fi acceptată această soluţie, să fie adoptată o hotărâre a Parlamentului, pentru că PSD ar urma să păstreze postul de vicepremier, separat de cel de ministru al Administraţiei şi Internelor.
Deja au sosit primele reacţii la propunerea preşedintelui. Fostul ministru PNL al Educaţiei, Cristian Adomniţei, a declarat că liberalii nu vor nominaliza un candidat pentru postul de ministru de Interne.

Related posts

Leave a Comment