Toyota recheamă la service 110.000 de automobile hibrid


Constructorul auto japonez Toyota a anunţat marţi că va retrage de pe piaţă peste 110.000 de automobile hibrid vândute în SUA, Japonia şi Europa, din cauza unor tranzistori defecţi în panoul de bord, transmite AFP.Piaţa auto din SUA va fi cea mai afectată de această rechemare, grupul japonez precizând că va rechema la service 45.500 de automobile modelul Highlander Hybrid şi 36.700 de automobile modelul Lexus RX 400h. Alte 11.000 de vehicule de acelaşi tip vor fi rechemate la service în Japonia în timp ce în Europa, retragerea va afecta aproximativ 15.000 de vehicule., scrie Agerpres.

Toyota a subliniat că anumite componente ale tranzistorilor ar putea fi sudaţi în mod incorect. În aceste condiţii autovehiculele vor rula în modul de siguranţă, rezultând o pierdere de putere, iar în cel mai rău caz vehiculele ar putea să se oprească.

Această ultimă retragere este o nouă lovitură pentru eforturile Toyota de a-şi reface reputaţia de constructor de calitate, în condiţiile în care din 2009 şi până în prezent a retras de pe piaţă mai multe milioane de autovehicule şi a plătit autorităţilor americane amenzi de aproape 50 de milioane de dolari.

Related posts

Leave a Comment