Toto Cutugno, la Cluj: “Dragostea este sa iubesti dragostea!”In data 13 martie, la Sala Polivalenta din Cluj, marele artist Toto Cutugno, a sustinut un concert de trei ore, pe care l-a dedicat special frumoaselor clujence, cu ocazia zilei de 8 martie.Toto Cutugno, nascut in data de 7 iulie 1943, la Fosdinovo, in provincia Massa din Italia, este un om de exceptie, care si-a construit cariera bazandu-se pe talentul sau innascut, muzica de calitate, de o frumusete deosebita si multa, multa seriozitate. Desi ca formare, Salvatore Cutugno (numele real) este contabil, acesta si-a dedicat viata, muzicii, iar la cei 73 de ani ai sai, continua sa comunice cu publicul intr-o maniera in care doar adevaratii artisti reusesc sa o faca.

In deschiderea serii, acesta a facut o declaratie frumoasa, spunand despre romance ca sunt frumoase, fascinante, fidele si sexi.

Cativa italieni din Cluj, prezenti in sala, l-au sustinut, au cantat alaturi de el, au dansat si i-au solicitat piesa “Le mamme”, pe care acesta a intepretat-o in 1989, la Sanremo.

Si cum lucrurile nu sunt perfecte, am avut parte si de cateva incidente:
1. Administratia Salii Polivalente a dat dovada de lipsa crasa de etica. In jurul orei zece, un domn din echipa de organizare a mers la Toto si i-a cerut sa se limiteze la inca trei piese (ca na, se inchide magazinul) – Toto, un adevarat gentleman, a spus ca e duminica seara, este timp si trebuie sa ne simtim bine, iar timpul pe care il depaseste, il va plati el, daca va fi necesar. Asa ca, “onorabila” administratie mai ai de invatat: cand vine o personalitate de talia lui Toto Cutugno, pe care l-ai invitat si care a binevoit sa raspunda pozitiv invitatiei tale, nu il scoti de pe scena, pe motiv ca tu trebuie sa pleci acasa. Oricum, nu vei reusi! :fellow:
2. Bineinteles ca si stafful celebrului cantaret trebuia sa se faca remarcat, acestia cerand presei sa nu faca fotografii si sa nu filmeze.

Toto a continuat cu piesa “La domenica italiana” si “Buona notte”.

Dupa trei ore de muzica la cel mai inalt nivel, a sosit partea finala, care a fost o adevarata surpriza, Toto impreuna cu Giuseppe, interpretand in limba romana trei piese traditionale romanesti: “Ciobanas cu 300 de oi”, “Asa-i romanul” si “Noi suntem romani”.

Putem marturisi ca muzica italiana te face sa te gandesti la dragoste, sa iti doresti sa iubesti, sa te indragostesti din nou si din nou sau pur si simplu sa iubesti dragostea. :winked:

Related posts

Leave a Comment