Tot mai multe companii își restrâng spațiile de birouri și mizează pe telemuncă

Pandemia de coronavirus a impus schimbări pe piața imobiliară. Tot mai multe companii caută acum spații mai mici, pentru că telemunca a devenit o realitate care va persista. De asemenea, în privința spațiilor comerciale, tot mai multe companii sunt interesate de cele din cartierele bine populate, în încercarea de a fi cât mai aproape de clienții lor. Aceste mici spații din cartiere au și avantajul că sunt mai ieftine decât cele din centrul orașului.

Măsurile de distanțare socială au impus regândirea modelului de afaceri pentru multe companii. Telemunca a devenit tot mai răspândită, iar ultimele luni au demonstrat că este eficientă. De aceea, multe companii se gândesc să își restrângă spațiile de care dispun în marile clădiri de birouri. Angajații pot lucra de acasă, iar pentru ședințele la care trebuie să participe toată lumea, companiile pot închiria cu ora sălile de conferință, spune expertul în domeniul imobiliar Paul Măluțan, de la Blitz Imobiliare.

Există schimbări și pe piața spațiilor comerciale. Pentru că în toamnă ar putea urma un nou val de îmbolnăviri cu coronavirus, multe companii preferă acum micile magazine din cartiere, pentru a fi cât mai aproape de clienții lor, mai spune Paul Măluțan.

Cu toate aceste schimbări, Clujul rămâne una dintre cele mai scumpe piețe imobiliare din România și singurul oraș în care prețurile sunt la fel de mari precum în București.

Related posts

Leave a Comment