TOP BBC. Cele mai bântuite păduri din lume. E nominalizat și un loc din Cluj! VIDEO


Pădurea Hoia-Baciu din Cluj apare într-un top al celor mai bânduite păduri din lume, potrivit Yahoo! News. Selecția este publicată pe site-ul celor de la BBC, la secțiunea „Travel”. În acest top mai sunt Aokigahara (Japonia), Isla de las Munecas (Mexic), Pădurea Neagră (Germania) și Wychwood (Anglia). Despre pădurea din Transilvania, un comentator spune că a atras „o atenție nedorită de mai bine de o jumătate de secol”. Una dintre legendele localnicilor spune că în centrul pădurii e o poiană în formă circulară, un portal, iar cei care îl trec nu se mai întorc. „Oricine a scăpat cu viață a povestit că a avut stări de anxietate, greață cât timp a fost în acel loc. Copacii, care erau altădată drepți și înalți, sunt acum strâmbi și au noduri”, spune Mihăiță Nagy, cel care a scris prezentarea pădurii din Cluj. Selecția făcută de BBC este inspirată după un top publicat pe Travel+Leisure, o revistă de călătorie, populară în Statele Unite.
Despre Hoia-Baciu sunt tot felul de povești desprinse din zona paranormalului. În anul 1968, un clujean a susținut că a fotografiat o farfurie zburătoare în această pădure. După ce au cercetat poza, pasionații de astfel de fenomene au spus că e printre rarele imagini autentice. În anii `60, profesorul de biologie Alexandru Sift a început studieze mai multe fenomene magnetice și radiologice. Din păcate, în 1993, după decesul său, apropiații spun că întreaga arhiva de fotografii ale fenomenelor a fost furată.
Iată și celelate păduri considerate, alături de cea din Transilvania, cele mai bântuite din lume:
Aokigahara, Japonia. Cunoscută ca „Marea de copaci”, despre pădurea deasă de la nord-vest de muntele Fuji se spune că ar avea un sol bogat în zăcăminte de fier și dereglează busolele turiștilor care se rătăcesc. Potrivit unor statistici, de la sfârșitul anilor `80 și până astăzi s-au sinucis în jur de 100 de oameni în fiecare an. Localnicii spun că, din când în când, în timpul nopții, se aud țipetele fantomelor celor care s-au sinucis în Aokigahara.
Isla de las Munecas, Mexic. Copacii de pe această mică insulă, care se află în apropiere de New Mexico, sunt împodobiți cu păpuși. Potrivit unor povești, totul a început în urmă cu aproximativ 50 de ani. Un bărbat pe nume Julian Santana și-a părăsit soția și copilul și s-a mutat pe această insulă, fiind singurul locuitor. La un moment dat, acesta a găsit o fetiță înecată, iar la câțiva metri distanță o păpușă. În amintirea copilului, de-a lungul anilor, acesta a pus în copaci sute de păpuși. Santana a murit înecat în 2011.
Wychwood, Anglia. Unele povești vorbesc despre o mână care apare din senin și îi bate pe umăr pe cei care merg singuri prin pădure, altele despre o căruță în care sunt doi copii plângând în hohote. Pădurea a făcut parte din domeniile de vânătoare ale casei regale. Un alt mit vorbește despre Amy Robsart, soția lui Earl de Leicester, un nobil englez, prieten apropiat al reginei Elizabeta I. Soția acestuia a avut o moarte misterioasă. Se spune că în timp ce se afla la vânătoare în această pădure, nobilului i s-a arătat fantoma soției sale, care i-a spus că în 10 zile va muri. Povestea spune că așa s-a întâmplat.
Pădurea Neagră, Germania. Despre această zonă montană împădurită din sud-vestul Germaniei se spune că e un cadru perfect pentru povești cu vrăjitori, vârcolaci și tot felul de spiriduși. Potrivit unei legende, în lacul Mummel din Pădurea Neagră trăiește un rege care trage femeile în împărăția sa din adâncuri.

Related posts

Leave a Comment