
În încheiere, pr. vicar Ioan Mătieş, preşedintele Uniunii Creștine din România, a rostit câteva cuvinte despre semnificaţia acestui traseu al Căii Crucii a Milostivirii: „Aici, în Calea Crucii, în Jertfa lui Isus pe Cruce, întâlnim această milostivire a lui Dumnezeu, manifestată prin Isus Cristos, Fiul Său şi, de aceea, aş vrea să-I mulţumim în seara aceasta, să-I mulţumim lui Dumnezeu pentru toate dragostea plină de milostivire pe care a revărsat-o din plin peste noi. Îi mulţumim pentru că ne-a adus mântuire. Aici vedem o cruce formată din crucile noastre: aceasta este Milostivirea lui Dumnezeu! Isus poartă crucile noastre şi îi mulţumim din inimă! Să fim recunoscători pentru acest dar minunat care ni l-a oferit Tatăl milostiv şi iubitor. Să-I multumim lui Isus că a acceptat, fără nici un comentariu, să împlinească planul Tatălui şi să ne aducă mântuire”.
Pentru Biserica Catolică din întreaga lume, anul 2016 este, din iniţiativa Sfântului Părinte Papa Francisc, Anul Jubiliar al Milostivirii. Una dintre motivaţiile instituirii acestui an a fost faptul că „într-un moment de mari schimbări sociale, Biserica este chemată să ofere cu o forță mai mare semnele prezenței și apropierii lui Dumnezeu”. Papa a vrut ca Jubileul să deschidă, prin diverse acţini pastorale organizate în bisericile locale, o cale de a descoperi puterea milostivirii în viața cotidiană a credincioșilor. Calea Crucii a Milostivirii realizată de tinerii greco-catolici clujeni este o astfel de invitaţie la urmarea lui Cristos.
Momentul Căii Crucii a fost urmat azi de un alt ritual. Episcopul Florentin Crihălmeanu a spălat picioarele a 12 tineri care studiază Teologia, în amintirea gestului similar făcut de Isus Cristos celor 12 apostoli.