The Economist: Politica din România – model de “cum să nu conduci o ţară”

Un blog al publicaţiei The Economist comentează “eroarea legislativă” comisă marţi seara de Parlamentul României, când plenul Camerei Deputaţilor a votat TVA de 5% la alimentele de bază şi neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei – “a părut ziua păcălelilor de 1 aprilie”, notează comentatorul.Aceasta “gafă” comisă de Parlament “se potriveşte tradiţiei procesului politic disfuncţional din România, unde legile par a fi scrise cu câteva minute înainte de voturile din Parlament”.
Potrivit acestuia, legile nu sunt supuse unei analize serioase asupra strategiei pe termen lung sau a impactului financiar.
Comentariul aminteşte de moţiunea de cenzură care va avea loc săptămâna viitoare, notând faptul că, în ciuda încrederii premierul Emil Boc, există parlamentari PDL care ar putea să întoarcă situaţia care a avut loc în iunie, când guvernul a supravieţuit unei moţiuni.
Camera Deputaţilor a adoptat printr-o “eroare legislativă” TVA de 5% la alimentele de bază şi neimpozitarea pensiilor mai mici de 2.000 lei.

Related posts

Leave a Comment