Texas State University investește zeci de milioane de euro la Cluj

Una dintre cele mai importante universități publice din Statele Unite ale Americii, Texas State University, va investi câteva zeci de milioane de euro în Cluj-Napoca. Investiția va fi realizată prin intermediul companiei White Star Real Estate SRL, cea care a preluat Liberty Technology Park.

Universitatea americană a preluat de la grupul Fribourg Development parcul tehnologic dezvoltat la Cluj pe platforma fostei fabrici de mobilă Libertatea, în urma unei tranzacții finalizate anul trecut. Deși presa românească a scris că în spatele companiei White Star s-ar fi aflat Universitatea Harvard, fondatorul Fribourg Development, fostul premier al Republicii Moldova, Ion Sturza, a dezvăluit, în cadrul unei conferințe internaționale organizate la Chișinău, numele cumpărătorului.

Potrivit surselor publice, prețul tranzacției ar fi fost de 40 de milioane de euro. Universitatea americană a anunțat deja că va investi alte câteva zeci de milioane de euro pentru a ridica, pe o suprafață de trei hectare, alte șase clădiri. Este vorba de trei imobile de birouri și de servicii, de două blocuri de locuit și de un corp de clădire destinat educației, unde va funcționa, cel mai probabil, o grădiniță privată. Noul complex va avea parcări pentru mai mult de 1.000 de mașini și pentru mai mult de 700 de biciclete.

Related posts

Leave a Comment