Telenovela continuă la Consiliul Județean. Prefectul a suspendat hotărârea de desemnate a lui Mihai Seplecan în funcție de vicepreședinte. Seplecan va cere suspendarea suspendării

Telenovela politică de la Consiliul Județean Cluj continuă. Vicepreședintele PSD demis, Ioan Oleleu, a contestat legalitatea hotărârilor prin care a fost demis și prin care liberalul Mihai Seplecan a fost ales în locul său. Prefectul Gheorghe Vușcan, provenit din PSD, a atacat aceste hotărâri de consiliu județean, iar potrivit legii administrației publice locale, ele au fost suspendate de drept. Ca urmare, Ioan Oleleu a revenit pe funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean, iar Mihai Seplecan este de ieri doar simplu consilier. El a anunțat care va fi strategia prin care vrea să se întoarcă în conducerea județului: demersurile de demitere a lui Ioan Oleleu vor fi reluate în viitoarea ședință ordinară. Până atunci, Mihai Seplecan va cere suspendarea în instanță a ordinului de prefect prin care Gheorghe Vușcan a cerut sesizarea instanței de contencios administrativ. Mai mult, Mihai Seplecan amenință că va depune o plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva lui Gheorghe Vușcan.Situația tulbure din Consiliul Județean Cluj, generată de arestarea președintelui PNL, Horea Uioreanu, și de schimbarea majorității din Consiliul Județean, continuă. Reprezentantul PSD, Ioan Oleleu, a contestat legalitatea ședinței extraordinare de Consiliu Județean în care a fost ales Mihai Seplecan. Și asta pentru că o ședință extraordinară de Consiliu Județean poate fi convocată doar de către prefect, nu de către vicepreședintele Consiliului Județean delegat la conducerea acestui for, așa cum s-a întâmplat la Cluj. Mai mult, Ioan Oleleu spune că o astfel de ședință extraordinară poate fi convocată doar atunci când există o situație urgentă și gravă, care pune în pericol interesele locuitorilor județului Cluj.

La rândul său, reprezentantul PNL, Mihai Seplecan, a declarat că va respecta legea și va părăsi conducerea Consiliului. El, însă, a atacat virulent PSD. ”Am un mesaj pentru ei: jos mâna de pe banul public! Oare ce nu au putut face până acum și vor să facă în următoarele două săptămâni, până când se va întruni din nou Consiliul Județean, ca să îl demită din nou pe domnul Oleleu? Cer DNA și presei să stea cu ochii pe actele care vor fi semnate la Consiliul Județean. Poate că au insistat să mă schimbe din funcție pentru că deja m-am întâlnit cu șefii de regii din subordinea Consiliului Județean și le-am cerut să respecte la sânge legea, să aibă grijă de banul public!”, a spus Mihai Seplecan.

La Cluj, după alegerile europarlamentare s-a format o nouă majoritate, formată din PNL, PDL și UDMR. PSD, PC și PPDD sunt în Opoziție.

Related posts

Leave a Comment