Teatrul Puck împlinește 74 de ani

Unul dintre cele mai cunoscute teatre de păpuși din România împlinește azi 74 de ani. Teatrul Puck a pregătit un adevărat regal aniversar.

Primul spectacol aniversar este „Hänsel și Gretel”, în regia Ibolyei Varga, găzduit de Casa Radio, de la ora 10.

Mesajul poveștii „Hänsel și Gretel” este acela că solidaritatea și iubirea pot să învingă forțele malefice.

Scenariul este semnat de Ovidiu Pecican, scenografia de Epaminonda Tiotiu, iar muzica a fost compusă de Péter Venczel. În distribuție: Ramona Atănăsoaie, Andreea Bolovan, Ionuț Constantinescu, Angelica Pamfilie și Andra Cotiușcă.

Spectacolul va fi prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Aventură muzicală

Sărbătoarea continuă cu „Muzicanții din Bremen”/ „A brémai muzsikusok„ după Frații Grimm, în regia lui Rumi László, programat de la ora 11, la Cinema Dacia.

Aventura celor patru muzicieni începe, în viziunea scenică a regizorului Rumi László, în momentul în care se termină istoria cunoscută din poveste.

Distribuția este formată din Balogh Dorottya, Domokos Szabolcs, Kötő Áron, Szűcs Tamás și Mostis Balázs.

Spectacolul este fi prezentat în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Poveste reinterpretată

Sărbătorirea a 74 de ani de existență a Teatrului de Păpuși „Puck” continuă la sediul instituției de la ora 12.30 cu spectacolul „Motanul încălțat”, după Charles Perrault, în regia lui Cristinel Nedea.

Povestea clasică a Motanului încălțat este reinterpretată, propunerea regizorului Cristinel Nedea respectând rețeta unui love story, dar unul pisicesc prin excelență.

Distribuția și interpretarea muzicală: Ionuț Constantinescu, Ion Iurcu și Iulian Lungu.

Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Spectacol inspirat de vița de vie din curtea Teatrului „Puck”

Nu în ultimul rând, pe aceeași scenă se joacă astăzi, de la ora 17, „Povestea viței de vie”/ „Mese a csodálatos szőlőfáról”, în regia lui Geza Kovács, dedicat memoriei regizoarei Ildiko Kovacs.

Personajele merg la granița dintre trecut, prezent și viitor, într-un oraș și într-una dintre curțile sale interioare, unde crește o viță de vie magnifică, inspirată de una reală, cea care crește și acum în curtea Teatrului „Puck”.

Asistent regie: Brigitta Csoga

Distribuție: Balogh Dorottya, Domokos Szabolcs, Giriti Réka, Kötő Áron, Mostis Balázs, Patka Ildikó, Péter Izolda, Pünkösti Laura, Szűcs Tamás.

Spectacolul „Povestea viței de vie” este prezentat în limba maghiară, durează aproximativ 55 de minute, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Teatrul de Păpuşi „Puck” a fost înfiinţat în 1950 și se află în subordinea Consiliului Județean Cluj. Palmaresul instituției cuprinde peste 300 de premiere, atât la secţia română, cât şi la cea maghiară, precum și importante premii şi nominalizări. Repertoriul actual al Teatrului de Păpuşi „Puck” este alcătuit din aproximativ 25 de titluri de spectacole pentru copii. Din cu anul 2002, instituţia clujeană este gazda Festivalului Internaţional „Puck”, unul din evenimentele importante ale Clujului, iar din septembrie 2017 a inițiat Festivalul Stradal „WonderPuck”, un eveniment dedicat întregii familii.

Related posts

Leave a Comment