Teatrul de papusi „Puck” si-a reluat caravana prin satele judetului Cluj

Caravana proiectului „Acces la cultură al copiilor din mediul rural” a pornit din nou la drum, odată cu reînceperea şcolii. Sute de copii din comunele Aghireşu şi Baciu şi-au început săptămâna luni, cu aventurile eroului din spectacolul „Croitoraşul cel Isteţ”, în regia Emiliei Nechita, prezentat de artiştii Teatrului „Puck”, instituţie de cultură din subordinea Consiliului Judeţean Cluj.

Eroul poveştii îşi descoperă nebănuite puteri şi e celebru pentru expresia „că doar nu e puţin lucru să omori şapte muşte dintr-o lovitură”. Drept urmare, porneşte în lumea largă pentru a se lăuda cu isprava lui. Aventurile sale culminează cu întrecerea în putere cu Uriaşul Bebe şi cu Marele Uriaş, moment în care are parte de marea revelaţie: adevărata lui forţă stă în ascuţimea minţii. Cei doi uriaşi ar fi putut să-l răpună într-o clipă, dacă micul erou nu ar fi născocit probe isteţe şi îndrăzneţe care să îl scoată din bucluc.

 

Pe drumul de întoarcere către casă, încântat de a doua sa mare victorie, acesta le spune tuturor celor pe care îi întâlneşte în cale că în viaţă „nu contează înălţimea, ci contează isteţimea!”.

Related posts

Leave a Comment