Sute de corporatişti clujeni au participat la Liberty on Bike

Câteva sute de persoane au participat la evenimentul numit Liberty on Bike. Este vorba de un eveniment deopotrivă sportiv şi caritabil. Participanţii sunt, în general, angajaţi ai companiilor cu profil tehnologic din parcul industrial dezvoltat pe platforma fostei fabrici de mobilă Libertatea. Azi, a fost programat un traseu de 120 de kilometri prin zone de munte a judeţului Cluj.

Liberty on Bike înseamnă curse de bicicletă, alte competiţii, posibilitatea de a cumpăra obiecte handmade, precum şi multă distracţie. Participanţii la eveniment spun că au venit pentru că, în primul rând, mişcarea înseamnă sănătate, iar în al doilea rând, pentru a ajuta copiii din satele din Munţii Apuseni. Concret, cu ajutorul donaţiilor oferite de participanţi, vor fi cumpărate biciclete pentru copiii din sate precum Iara, Valea Ierii sau Muntele Rece care locuiesc la mare depărtare de şcoală, nu au microbuze şcolare şi pentru care mersul pe bicicletă este cea mai bună soluţie pentru a ajunge la cursuri.

 

Anul trecut, în urma Liberty on Bike au fost cumpărate cinci biciclete pentru elevi. În acest an, organizatorii doresc să cumpere un număr mai mare, dacă, până la final, donaţiile vor fi mai consistente decât în 2016.

Related posts

Leave a Comment