SUA şi UE denunţă deciziile Parlamentului din Crimeea

Washingtonul a averizat autorităţile din Crimea că organizarea unui referendum în Crimeea privind alipirea peninsulei la Rusia fără consultări cu Kievul va constitui o încălcare a dreptului internaţional, potrivit www.romanialibera.ro.Statele Unite apreciază că orice decizie cu privire la Crimeea este necesar să fie luată de către Guvernul de la Kiev. Nu vă puteţi plasa într-o situaţie în care Guvernul legitim al unei ţări este exclus de la procesul de decizie cu privire la anumite părţi ale acestei ţări”, a declarat un oficial american de rang înalt.

De asemenea, şeful delegaţiei CE a declarat că decizia Parlamentului din Crimeea este ilegală.

Premierul ucrainean Arseni Iaţeniuk a catalogat joi drept “ilegitimă” decizia Parlamentului din Crimeea de a cere alipirea peninsulei ucrainene Rusiei, relatează Mediafax.

Iaţeniuk a mai declarat în faţa presei, în urma unei întâlniri cu liderii UE la Bruxelles, că referendumul anunţat în Crimeea la 16 martie “nu are nicio bază legală”.

Parlamentul de la Simferopol, Crimeea, a votat desprinderea provinciei de Ucraina şi alipirea la Rusia, informează Agenţia Ria Novosti. În plus, Parlamentul, dominat de proruşi, i-a cerut, joi, lui Vladimir Putin alipirea la Rusia, precum şi organizarea unui referendum la 16 martie în peninsula ucraineană pentru a valida această alipire, a declarat pentru AFP unul dintre oficiali.

Related posts

Leave a Comment