Stagii platite de practica pentru studentii clujeni

Companiile clujene apelează tot mai mult la stagiile plătite de practică oferite studenţilor în perioada concediilor. Studenţii, dar şi elevii mai mari de 16 ani, reprezintă o soluţie pentru suplinirea angajaţilor plecaţi în vacanţă. Cele mai mari plăţi destinate studenţilor sunt oferite de companii din industria IT.

Studenţii care rămân în aceste zile în Cluj au posibilitatea să câştige bani de vacanţă prin intermediul stagiilor plătite oferite de companii. Există astfel de oferte în domenii precum producţia industrială, agricultură sau outsoucing de servicii, însă cele mai consistente plăţi sunt oferite de companiile din industria IT, după cum spune reprezentanta unei firme cu capital italian, Giulia Campolonghi.

 

 

Studenţii sunt interesaţi de aceste stagii, pentru că, pe lângă bani, ele le oferă posibilitatea de a se implica în proiecte concrete.

 

 

Reprezentanţii companiilor sunt interesaţi de atragerea de studenţi în astfel de stagii şi pentru că au ocazia să îşi selecteze viitorii angajaţi. În foarte multe cazuri, studenţii primesc oferta de a continua în companiile în care au performat, chiar dacă încă se află pe băncile facultăţii. Cel mai adesea, ei se angajează cu jumătate de normă la companiile dispuse să le ofere un program flexibil de lucru.

Related posts

Leave a Comment