Studenţii clujeni au găsit o metodă inedită pentru a promova studiul istoriei locale

Studenţii Facultăţii de Istorie şi Filosofie a Universităţii Babeş-Bolyai au găsit o metodă inedită pentru a promova studiul istoriei locale. Ei au organizat un concurs destinat elevilor de liceu din Transilvania, sub numele Spune istoria locului tău. Elevii trebuie să redacteze lucrări în care să scoată la lumină poveşti locale interesante.

Elevii de liceu pasionaţi de istorie au ocazia să cerceteze şi să scoată la lumină informaţii inedite legate de locurile din care provin. De multe ori, este vorba de sate sau de orăşele care nu au făcut obiectul unor cercetări istorice sistematice. Elevii trebuie să redacteze lucrări scrise, iar apoi au ocazia să interacţioneze cu reprezentanţi ai mediului academic, spune Marina Trufan, doctorandă la Facultatea de Istorie şi Filosofie din Cluj.

 

Acest concurs vrea să stimuleze pasiunea pentru istorie în rândul elevilor, mai adaugă Marina Trufan. La concurs pot participa echipaje formate din câte două persoane, elevi din clasele a XI-a şi a XII-a. Elevii pot aborda istoria unei comunităţi sau a unei personalităţi mai puţin cunoscute la nivel naţional.

Related posts

Leave a Comment