Studenții de la UTCN fac practica profesională la firme IT&C din Transilvania


Universitatea Tehnică Cluj-Napoca prin Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informației, organizează cel de al doilea stagiu de practică in cadrul proiectului POSDRU222.1G24450, Parteneriat pentru Practica Studentilor – P3S, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

In perioada iulie – septembrie 2011, 65 de studenti ai facultatii, efectueaza cate un stagiu de practica de 240 de ore la firme care activeaza in domeniul IT&C.
Pe linga cele 4 firme partenere: National Instruments Romania, Net Brinel, Siemens Program and System Engineering si Zes and Zollner Electronics,Universitatea Tehnica din Cluj Napoca impreuna cu partenerul Filiala Transilvania a ARIES a reusit implicarea a inca 20 de firme in derularea stagiilor de practica prevazute in cel de al doilea an de implementare a proiectului. Firmele isi desfasoara activitatea in Cluj-Napoca, Satu-Mare, Baia-Mare, Sibiu, Oradea, Bucuresti, Cugir si Jucu.
Studentii parcurg o perioada de instruire, iar apoi sunt implicati in activitatile curente ale echipelor in care au fost integrati. Fiecare student este indrumat de catre un tutor care urmareste activitatea derulata, asigura suport informational si tehnic, iar la finalul stagiului va evalua prestatia studentului.
Intreaga activitate de practica se deruleaza si prin intermediul unei platforme electronice OVPS, platforma care permite atat studentilor cat si tutorilor sa completeze toate documentele aferente stagiului in timp real.

Persoana de contact: conf. dr. ing. Marius Neag – manager tehnic
Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei
Str. George Bariţiu nr. 26-28, 400027
Cluj-Napoca, România
Telefon: 0264-401224, Telefon/fax: 0264-591689
Email: Contact.OVPS@bel.utcluj.ro

Related posts

Leave a Comment