Sărbătorile bat la uşa studenţilor orfani prin intermediul Campaniei “Hai la o cafea”

Studenţii, masteranzii şi doctoranzii Facultăţii de Istorie şi Filosofie ai Universităţii Babeş-Bolyai (UBB), Cluj-Napoca organizează cea de-a VII-a ediţie a Campaniei Hai la o cafea!Acţiunea este una caritabilă, fiind dedicată în întregime studenţilor orfani din UBB.

Campania din acest an a ajuns deja la cea de-a VII-a ediţie şi va începe în data de 2 decembrie. Astfel, de luni până vineri inclusiv, toţi cei care doresc să îşi ajute colegii, o pot face cumpărând, de la mesele amenajate de către organizatori, câte o cafea sau câte un ceai cald.

“Prin vânzarea unui pahar de cafea cu 1, 50 lei sau a unui ceai cu doar 1 leu încercăm să producem o surpriză plăcută studenţilor orfani şi din centrele de plasament, care studiază în cadrul UBB, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Initiativa noastră a început ca un mic proiect în 2007, însă succesul de care s-a bucurat încă de la prima ediţie, ne-a făcut să continuăm campania şi în anii care au urmat. Sărbătorile ne bat iar la uşă şi suntem pregătiţi să facem şi în 2013 câţiva colegi fericiţi”, susţin organizatorii.

În acest an campania se va desfăşura în patru sedii de facultăţi din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai: sediul central al Universităţii, sediul Facultăţii de Drept; sediul Facultăţii de Știinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor şi sediul Facultăţii de Geografie.

“În 2007 când am dat startul primei ediţii din cadrul acestei campanii, am fost 7 membri fondatori şi câteva zeci de voluntari, numărul voluntarilor variind pe parcurs. În acest an, însă, ne bucură foarte mult faptul că de sediul de la Facultatea de Geografie se vor ocupa însuşi bneficiarii campaniilor anterioare, adică acei studenţi cu nevoi speciale care au avut parte de veniturile acţiunii noastre în anii precedenţi”, precizează Oana Tămaş, membru fondator.

În cadrul ediţiei de anul trecut s-au colectat 2.500 de lei care au fost donaţi la 12 studenţi. Pe lângă un ajutor financiar, aceştia au mai primit pachete cu dulciuri şi vouchere de reduceri la una dintre marile librării clujene.
Related posts

Leave a Comment