SportinCluj: Costel Enache își asumă răspunderea pentru înfrângerea de la Recea

FC Universitatea Cluj a înregistrat un eșec neașteptat în meciul din deplasare de la Recea. Scorul final, de 1-0, a fost stablit de un penalty controversat stabilit în favoarea echipei din Recea, potrivit SportinCluj.ro

Antrenorul Universității Cluj, Costel Enache, și-a asumat înfrângerea. „A fost un eșec neașteptat de multă lume, dar dorit de foarte multă lume. Cred că balanța s-a înclinat către cei care își doreau mai mult un eșec. Adevărul e că nici noi n-am fost foarte activi, dar a fost greu să înțeleg de ce nu au aplicat jucătorii ceea ce am pregătit, să punem mingea jos, să pasăm, să evităm contactele în careul nostru, pentru că sunt periculoase. Ne așteptam la un joc greu, în condiții speciale, cu un teren îngust, cu un adversar de luptă. Nu am reușit să ne adaptăm, iar consecința e clară.

Se periclitează șansele de a fi în play-off. Acum, eu am să îmi asum cam tot ce se întâmplă aici, dar chiar nu mai înțeleg alți factori care influențează jocul. Poate că ar fi fost mai bine să încercăm un joc pragmatic, poate n-am gestionat bine antrenamentele, o fi altceva ce am făcut greșit. M-am săturat să-mi iau „castane” numai eu, să dau explicații numai eu. M-am săturat să-mi crape obrazul de rușine, să mă vadă ai mei trist. Cred că mai sunt și alții care să dea explicații.

Eu sunt primul vinovat, îmi asum asta. Aș propune, ca un mod general, cine mai pronunță expresia <<Îmi asum>> să primească și 6 luni de pușcărie! Direct! Toată lumea își asumă, dar nimeni nu face nimic. Eu după meci am fost la conducători și le-am spus că nu gestionez situația, căutați pe altcineva. Îmi asum eșecul, nu țin de scaun, dar vreau să-și mai asume și alții. Când mai greșesc și alții, vreau să-și asume și ei. Vreau ca cineva să înțeleagă când greșește.

De fotbal n-am ce să zic, era imposibil să jucăm fotbal aici. Respect oamenii de aici, se zbat, alții ar trebui să fie mai atenți cum se joacă meciurile în cea mai importantă competiție organizată de FRF” a declarat antrenorul Universității Cluj, pentru FCUCluj.ro.

Related posts

Leave a Comment