Spectacol folcloric dedicat interpretei Sava Negrean-Brudașcu

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, în parteneriat cu Casa de Cultură „Dumitru Fărcaș” și Colegiul de Muzică „Sigismund Toduță” din Cluj-Napoca, organizează vineri, 2 iunie 2023, spectacolul folcloric ,,Așteaptă-mă, dor, că viu”.

Evenimentul, aflat la a II-a ediție, în cadrul căruia va fi omagiată activitatea interpretei Sava Negrean-Brudașcu, unul dintre cei mai mari artişti pe care i-a dat zona Ardealului, va debuta la ora 18:00, la Casa de Cultură a Studenților.

Cei prezenți se vor bucura de un recital susținut de Orchestra profesionistă „Cununa Transilvană”, conducerea muzicală prof. dr. Ovidiu Barteș, alături de interpreta Mariana Morcan. Apoi, în fața spectatorilor vor evolua elevi de la clasele de canto muzică tradițională din cadrul Colegiului, coordonați de prof. Cristina Covrig, prof. Florina Matei și prof. Andrei Țara, care vor interpreta, acompaniați de Orchestra „Cununa Transilvană”, cântece din repertoriul Savei Negrean-Brudașcu. Este vorba despre: Iuliana Tomoiagă, Andreea Pop, Diana Moga, Raluca Astalîș, Miruna Medrea, Alice Ghile, Sandra Cojocaru, Camelia Tămaș, Olivia Titieni, Constantin Truță, Maria Vlasa, Ioana Șuteu, Ioana Toader și Andreea Bogdan.

Manifestarea va fi încununată de recitalul interpretei Sava Negrean Brudașcu, un model și un mentor pentru tânăra generație și o păstrătoare a valorilor autentice.

Sava Negrean-Brudaşcu s-a născut pe 2 iunie 1947 în satul Bucium, din judeţul Sălaj. Pe lângă cântecele culese din zona sa natală, abordează și un repertoriu patriotic, fiind o mare iubitoare a satului și pământului strămoșesc.

Intrarea se face pe bază de invitații. Acestea se pot achiziționa, în mod gratuit, de la Casa de Cultură a Studenților, din Piața Lucian Blaga nr. 1-3.

Spectacolul folcloric „Așteaptă-mă, dor, că viu” face parte din proiectul „Educație prin cultură”, derulat în această perioadă de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, având ca obiective promovarea și protejarea culturii tradiționale clujene în rândul elevilor.

Related posts

Leave a Comment