Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar vor fi cercetaţi în libertate


Judecătoria Sectorului 5 a decis ca omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu, acuzat de ameninţare şi şantaj la adresa managerului Realitatea Media, Sebastian Ghiţă, să fie cercetat în stare de libertate. Vîntu a plecat de la Judecătoria Sectorului 5 puţin după ora 22. Ion Ilie Cezar va fi şi el cercetat în libertate. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar pot fi cercetaţi în libertate în dosarul în care sunt acuzaţi de şantajarea lui Sebastian Ghiţă. Judecătorii au respins propunerea procurorilor de arestare preventivă a celor doi.
“Din punctul nostru de vedere, este soluţia rezonabilă, justă. A durat ceva, dar a meritat să stăm până acum”, a declarat Cristian Sîrbu, avocatul lui Vîntu, după aflarea deciziei.
Procurorul de şedinţă aflat în sală la pronunţarea deciziei a declarat recurs, care va fi judecată la Tribunalul Bucureşti.
Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a primit miercuri, la ora 20.00, ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore, după ce Sebastian Ghiţă, managerul Realitatea TV, a depus plângere penală, la începutul lunii împotriva lui pentru ameninţare şi şantaj. Ordonanţa de reţinere de 24 de ore emisă pe numele lui Vîntu a expirat joi, la ora 19.40. Alături de Vîntu, a fost reţinut pentru 24 de ore şi Ion Ilie. Cei doi şi-au petrecut noaptea în arestul Poliţiei Capitalei.
Anchetatorii spun că ameninţările şi contrângerile la adresa managerului Sebastian Ghiţă au fost întreprinse de Vîntu atât personal, cât şi prin intermediul lui Ilie Cezar Ion, care, la rândul său, urma să obţină un folos injust. Mai mult, potrivit comunicatului remis de Parchetul General, Vîntu “a recurs la la ameninţări cu moartea la adresa părţii vătămate şi a familiei, de natură a induce acesteia temerea că se pot materializa, fapt ce l-a determinat să-şi ia măsuri de protecţie”.

Related posts

Leave a Comment