Să lăsăm electoratul să judece cu privire la “trădare” și “traseism”

de Rareș S. Rusu, președinte PMP Cluj-Napoca

Se tot vorbește despre Ordonanța “traseiștilor”. Și îi văd pe foștii mei colegi din defunctul PDL, alături de care am stat 16 ani pe baricadele democrației și ale statului de drept din România, cum se dau acum afectat de virginali. Unii dintre ei nu obosesc a ne numi “trădători” și “traseiști” politic pe cei care am optat să rămânem alături de proiectul politic al fostului președinte Traian Băsescu. Mă intreb… oare cei din defunctul PDL, care astăzi fac parte din noul PNL nu simt cumva că au trădat electoratul care i-a trimis pe funcțiile și demnitățile publice de pe care ne vorbesc acum condescendent? Oare ei nu simt că este posibil ca acel electorat băsist din vara anului 2012 îi poate considera pe ei “trădători” și “traseiști” – lipiți de ciolanul puterii, indiferent de unde vine acesta?
Nu trebuie uitat un lucru evident: mandatul meu și al foștilor mei colegi din defunctul PDL a fost dat de electoratul care în vara anului 2012 au votat Emil Boc și Traian Băsescu, iar nu USL și tentativa de lovitură de stat!
În ceea ce mă privește, am decis că așa este corect: să rămân fidel electoratului și nu unui partid, care la data trecerii mele la PMP, nu mai exista!
Așa că este bine ca fiecare să se uite în propria ogradă, abia apoi să emită judecăți populist-politicianiste. Singurii care vor hotărî cu privire la “trădare” și “traseism” sunt electorii și ștampilele lor.

Related posts

Leave a Comment