UNICEF a deschis la Cluj-Napoca un centru de resuse pentru adolescenţi

UNICEF împreună cu Primăria Cluj-Napoca au deschis, astăzi, un Centru de resurse pentru adolescenţi, care se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 10 şi 18 ani. Proiectul se derulează pe o perioadă de trei ani şi a fost lansat la Cluj de reprezentantul UNICEF în România, Sandie Blanchet.Concret, o echipă multidisciplnară, în colaborare cu autorităţile locale vor organiza activităţi de grup în care adolescenţi vor avea posibilitatea de a discuta subiecte importante pentru ei, cum ar fi relaţiile interumane sau sănătatea. În cazul în care adolescentul semnalează o problemă anume, cum ar fi violenţa, echipa va colabora cu Direcţia de Asistenţă Socială şi Medicală pentru identificarea problemei. De asemenea, personalul centrului va merge în şcoli pentru a organiza sesiuni pe diferite teme, cum ar fi comportamentul ostil în şcoală sau fumatul. Iniţiatorii proiectului doresc ca acest centru să fie o punte între adolescenţi, serviciile sociale, de sănătate şi de protecţie socială, comunitate şi familie.

Proiectul se derulează în Cluj-Napoca, Iaşi, Constanţa, Bucureşti şi Bacău. Centrul din Cluj funcţionează pe strada I. C Bratianu nr. 45.

În România sunt aproape 1,7 milioane de adolescenţi cu vârste cuprinse între 10 şi 17 ani. Anul trecut, aproape 17.000 de adolescente sub 19 ani erau însărcinate. De asemenea, obezitatea, consumul de alcool, fumatul şi abuzul de droguri sunt în creştere în rândul adolescenţilor, arată statisticile oferite de UNICEF.

Related posts

Leave a Comment