Sindicaliştii din administraţie renunţă la greva generală

Funcţionarii publici au anunţat că suspendă greva generală, însă nu renunţă la proteste.Funcţionarii publici au hotărât astăzi, ca de la ora 11.00, să suspende greva generală.
“Vom fi prezenţi la toate protestele, doar greva generală va fi suspendată”, a declarat reprezentantul FNSA, Dumitru Bobină.
Luni, 31 mai, Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie a intrat în grevă generală. Nemulţumirile acestora sunt legate de reducerea salariilor şi promisiunea de reducere a personalului cu 25%.
“Din ianuarie ni s-au micşorat veniturile salariale cu până la 45%. S-au semnalat încercări de intimidare, însoţite de ameninţări pe parcursul acestei greve”, a mai declarat Dumitru Bobină.
Preşedintele FNSA, Valer Suciu, a precizat pentru Mediafax că un scop al protestului a fost atins, şi anume sensibilizarea parlamentarilor să susţină moţiunea de cenzură la adresa Guvernului.
“Prin greva generală pe care am declanşat-o, am dorit să sensibilizăm Parlamentul României, singurul în măsură acum să mai facă ceva pentru oameni, votând, în consecinţă, moţiunea de cenzură împotriva unui Guvern în transă”, a spus Suciu.
Potrivit acestuia, conducerea şi membrii FNSA vor continua lupta sindicală, “participând la toate formele de protest organizate de către Cartel ALFA în această perioadă, inclusiv la consolidarea lanţului uman în jurul Parlamentului României, în ziua când acesta va discuta şi va vota moţiunea de cenzură”.

Related posts

Leave a Comment