Sănătate: Cum ne protejăm organismul în zilele geroase

Temperaturile foarte scăzute din aceste zile pot pune în pericol sănătatea celor care nu se protejează corespunzător, însă frigul este şi mai dăunător persoanelor vârstnice, copiilor, cardiacilor, celor cu probleme de circulaţie sau cu boli respiratorii.”Gerul afectează în mod deosebit copiii, persoanele vârstnice, persoane care au probleme cu inima sau care au boli respiratorii. De asemenea, în această perioadă se resimt şi cei cu probleme de circulaţie, în special cei care suferă de diabet sau sunt fumători. Pentru a preveni degerarea extremităţilor este recomandată îmbrăcămintea care reţine căldura”, a declarat pentru REALITATEA.NET, medicul Sorina Chitic.
În afară de o îmbrăcăminte adecvată, specialiştii recomandă să ne imunizăm organismul pentru a face faţă temperaturilor scăzute. “În această perioadă geroasă a anului, foarte importante sunt vitaminele A, C şi E şi mineralele, zincul şi seleniu. Puteam să beneficiem de vitamina C din citrice, iar vitamina E din germeni de grâu. De asemenea, nu sunt de neglijat rădăcinoasele, care sunt depozite de vitamine şi minerale. Bananele sunt şi ele o sursă bogată de potasiu”, a precizat medicul nutriţionist, Livia Nena.
“Fructele oleaginoase conţin acizi graşi, Omega 3 şi Omega 6, care protejează inima şi vasele de sânge. Cei doi acizi au caracter antiinfalamator şi sunt foarte importanţi în această perioadă, când pot apărea probleme cu circulaţia sângelui. Uleiul de cătină şi sucul de măceşe sunt, de asemenea, recomandat tuturor persoanelor”, a completat specialistul.
În plus, suplimentele alimentare naturale în această perioadă a anului nu sunt de neglijat în aceste zile foarte geroase, a conchis Livia Nena.

Related posts

Leave a Comment