Se vede luminiţa de la capătul tunelului pentru A 3. Tronsonul Gilău – Suplacu de Barcău, realizat în parteneriat public privat

Guvernul a inclus pe lista de priorităţi realizarea tronsonului Suplacu de Barcău – Borş şi va asigura finanţarea lucrărilor din bugetul de stat. În schimb, pentru tronsonul Gilău – Suplacu de Barcău se discută cu potenţiali investitori pentru încheierea unui parteneriat public-privat.Deşi se părea că Autostrada Transilvania a fost dată uitării în ultimii ani, Guvernul a inclus oarecum surprinzător pe lista priorităţilor realizarea tronsonului Suplacu de Barcău – Borş. Astfel, premierul Victor Ponta a declarat oficial că din 2014 vor continua lucrările la acest obiectiv, iar finanţarea va fi asigurată exclusiv de la bugetul de stat. Însă veştile bune nu se opresc aici. Ministrul marilor proiecte Dan Şova se află în discuţii avansate cu potenţiali investitori pentru realizarea în parteneriat public-privat a unui nou tronson din Autostrada Transilvania. Este vorba despre porţiunea cuprinsă între Gilău şi Suplacu de Barcău, care ar urma să fie finalizată până cel mai târziu în 2018. Până atunci Clujul ar trebui să fie deja legat şi de Coridorul IV de Transport Pan-European prin Autostrada Turda-Sebeş. „Pentru Gilău – Suplacu de Barcău, ministrul Dan Şova se află în discuţii avansate cu potenţiali investitori pe parteneriat public-privat, astfel încât avem garanţia că în 2018 vom avea aproape finalizată autostrada Borş – Sebeş”, a declarat deputatul Aurelia Cristea pentru Ziua de Cluj.
Aceasta mai spune că alte două importante proiecte de investiţii de care ar urma să beneficieze Cluj se vor regăsi în proiectul de buget pe anul viitor: Autostrada Sebeş – Turda şi noua pistă de 3.500 de metri a Aeroportului Internaţional “Avram Iancu”.

Related posts

Leave a Comment