Senatul a votat favorabil pentru cererea DNA de arestare a lui Cătălin Voicu

Senatul a încuviinţat cererea de arestare a lui Cătălin Voicu. 70 de senatori au votat pentru, iar 40 au votat împotrivă. Votul a fost secret, cu bile.”Procedând la numărarea voturilor exprimate de senatori, prin vot secret cu bile, asupra solicitării transmise de către Ministerul Justiţiei privind cererea DNA de încuviinţare a arestării preventive a inculpatului Cătălin Voicu în dosarul 310/2009, senator în Parlamentul României, Comisia de numărare a voturilor a constatat: numărut total al senatorilor – 137, numărul total de voturi exprimate – 112, din care voturi pentru – 70, voturi contra – 40, voturi anulate – 2. Ca urmare a faptului că a fost întrunit votul majorităţii, Senatul încuviinţează solicitara transmisă de ministerul Justiţiei privind cererea Parchetului general de pe lângă ÎCCJ DNA de arestare preventivă a inculpatului Cătălin Voicu”, a declarat chestorul Senatului.
Conform procedurii, avizul dat de Senat va fi trimis ministrului Justiţiei, apoi va ajunge la procurorul general, care îl va trimite, mai departe, la Direcţia Naţională Anticorupţie.
“Vă informez că votul Senatului se va concretiza printr-o hotărâre pe care o voi semna în calitatea de preşedinte al Senatului. Hotărârea se comunica ministrului Justitiei şi se va publica în Monitorul Oficial”, a declarat la finalul votului preşedintele Senatului, Mircea Geoană.
Procurorii DNA vor decide, după ce primesc avizul, ce soluţie dau în acest caz
Odată ajuns avizul la DNA anchetatorii au de ales calea pe care o vor urma. Ei ar putea să îl reţină pe Voicu prin emiterea unei ordonanţe pentru 24 de ore. În baza acesteia, l-ar putea prezenta instanţei cu propunere de arest. Solicitarea de încarcerare poate fi făcută însă şi cu senatorul în libertate. Instanţa care are competenţa să judece dosarele cu demnitari este Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Marţi, Comisia juridică din Senat a avizat favorabil cererea DNA de arestare a senatorului PSD Cătălin Voicu. Pentru arestarea lui Voicu au votat opt senatori, în timp ce contra acestei măsuri s-au pronunţat trei parlamentari. Senatorii jurişti au realizat un raport care a fost trimis plenului. Citeşte mai mult
Cătălin Voicu este acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.

Related posts

Leave a Comment