SCANDAL ÎN PNL. Vosganian: Am criticat SEVER comportamentul lui Antonescu


Vicepreședintele PNL Varujan Vosganian povestește, pe blog, că în ședințele de luni ale partidului l-a criticat pe liderul Crin Antonescu și a votat împotriva schimbării lui Andrei Chiliman, atrăgând atenția că, în prag de alegeri, nu trebuie făcute greșeli, ci adoptat un comportament ”cumsecade”.”În şedinţa Biroului PNL şi în cea, mai extinsă, a Consiliului, am criticat sever comportamentul lui Crin Antonescu şi am votat împotriva deciziei de înlocuire a lui Andrei Chiliman. Dar ceea ce am spus, rămâne spus acolo. Dacă adversarii politici sau posturile de televiziune ostile lui Crin Antonescu vor să se răfuiască cu el, s-o facă pe propriile lor puteri, n-or să aibă ajutorul meu pentru asta”, explică liberalul.
”USL are toate şansele să câştige alegerile. Nu trebuie să facem nimic ieşit din comun, nu trebuie să căutăm iniţiative extraordinare. Trebuie doar să facem lucrurile cumsecade, să sugerăm normalitate. Trebuie să respectăm regulile de circulaţie, cu alte cuvinte să nu depăşim viteza legală, să nu depăşim pe linie continuă, să nu mergem pe sens interzis. Să fim, aşadar, preocupaţi nu numai de ce trebuie să facem, dar şi de ce nu trebuie să facem. Adică greşeli. Uitaţi-vă ce s-a întâmplat din 2000 încoace. Băsescu a câştigat nu atât pe puterile lui, cât pe neputinţele adversarilor, nu pe iniţiativele lui, cât pe greşelile celorlalţi. Aşa încât, ochii mari la regulile de circulaţie! Ieri am cam călcat acceleraţia…”, constată vicepreședintele PNL.
Nu este primul avertisment pe care vicepreședintele PNL îl transmite conducerii partidului. Cu o zi înainte, tot pe blog, Vosganian atrăgea atenția asupra stopării atragerii fără nicio regulă de politicieni de la putere.
”Decizia de a nu mai colabora cu PD obligă. E greu de crezut că o asemenea decizie e pe deplin asumată, dacă vom continua să primim pedişti cu toptanul. Unii dintre noi se bucură că PD se descompune. Când un corp se descompune, îl îngropi, nu-l porţi ca pe prapuri în fruntea alaiului. Am primit în rândurile noastre destui membri din PD, vicepreşedinţi şi simpli membri, primari şi consilieri. Am demonstrat ce era de demonstrat. Moralul trupelor noastre este întărit, trupele lor sunt buimăcite. Dacă însă nu vom avea simţul măsurii, s-ar putea să creem confuzie în rândurile electoratului care nu va înţelege cum e posibil să nu colaborezi cu PD, dar să primeşti, tăind viţelul cel gras, pe fii rătăcitori, întorcând, chiar, spatele celorlalţi fii ai tăi, care ţi-au rămas alături în vremuri de bejenie”, scrie Vosganian, pe blog.
”Gândiţi-vă la organizaţiile locale care au rezistat patru ani luptând împotriva abuzurilor unui primar PD, trezindu-se cum că trebuie să lipească afişe cu chipul aceluiaşi primar, care rânjeşte la ei din fotografie. Gândiţi-vă că abia am scăpat de anatema « PDL – USL, aceeaşi mizerie e ! ». Participarea protestatarilor din Piaţa Universităţii la Congresul USL ne obligă să ţinem seama de încrederea cu care ne investesc şi de principiile lor, rezumate în sloganuri de amară ironie”, adaugă vicepreședintele PNL.

Related posts

Leave a Comment