Rusia bagă 13 trilioane de ruble pentru înarmare

La Ministerul apărării din Rusia se elaborează bugetul de stat în cadrul programului de înarmare pentru anii 2011-2020.Se presupune, că volumul finanţării va fi de 13 trilioane de ruble, a anunţat şeful interimar pentru înarmare din cadrul ministerului apărării general-locotenentul Oleg Frolov. Astăzi Frolov a luat cuvântul în Duma rusă de stat, în cadrul audierilor parlamentare, dedicate asigurării legislative a politicii din sfera dezvoltării comlexului industrial de apărare a Federaţiei Ruse.
Conform afirmaţiilor lui Frolov, suma preconizată în program va sprijini ca forţele strategice nucleare ale Federaţiei Ruse să se afle la nivelul adecvat, să asigure apărarea antiaeriană şi aviaţia, dar în acelaşi timp riscă sa fie nefinasate complet trupele terestre, care în actualitate tipul de arme nu este relevant.
Deasemenea, Frolov a menţionat că pentru o asigurare completă a înarmării în format contemporan a tuturor tipurilor de unităţi a armatei Rusiei sunt necesare estimativ 36 trilioane de ruble.
Ministerul apărării Federaţiei Ruse a solicitat recent reluarea producerii avioanelor transportatoare modernizate An-124 „Ruslan” în cadrul programului de stat al înarămării.
Conform vice-premierului rus Serghei Ivanov, cheltuielile totale pentru apărare în perioada de realizare a programului de stat va constitui estimativ 3% din PIB-ul anual al Rusiei.

Related posts

Leave a Comment