România şi Letonia, singurele ţări pe minus în 2010 din Europa şi Asia Centrală

În zona Europei şi Asiei Centrale, România şi Letonia sunt singurele două state care vor fi în continuare pe minus, în contextul în care experţii estimează o creştere economică de peste patru la sută, anul acesta, în regiune.România ar ocupa locul patru în topul ţărilor cu scădere economică anul acesta, estimează Banca Mondială în raportul Perspective Economice Globale 2010, după Haiti, Letonia şi Venezuela.
Potrivit prognozei Băncii Mondiale, economia României va înregistra în acest an un declin economic de 0,5%. În Haiti este estimată o scădere de 8,5 procente, în Letonia de 3,5%, iar în Venezuela de 2,9%. În zona Europei şi Asiei Centrale, România şi Letonia sunt singurele două state care vor fi în continuare pe minus, în contextul în care experţii estimează o creştere economică de peste patru la sută, anul acesta, în regiune.
Revenirea economică va fi mai puternică în Rusia şi Turcia şi mai slabă în Polonia, Kazahstan şi Ucraina. Vesti bune pentru ţara noastră, de la Banca Mondială, sunt doar pentru anul viitor, când se estimează că România va ieşi din criză, cu un avânt economic de 3,6%.

Related posts

Leave a Comment