Românce, implicate în procesul lui Berlusconi

Două românce audiate în procesul în care fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost condamnat la şapte ani de închisoare sunt cercetate pentru mărturie falsă, informează Mediafax.rocurorii au prezentat justiţiei dosarele a aproximativ 30 de persoane suspectate că ar fi depus mărturii false în instanţă în favoarea fostului premier italian. Pe listă figurează un fost consilier politic al lui Berlusconi, Valentino Valentini, deputata partidului Poporul Libertăţii (PdL) Maria Rosaria Rossi, eurodeputata Licia Ronzulli şi jurnalistul Carlo Rossella, potrivit www.romanialibera.ro.

Printre persoanele suspectate de mărturie falsă sunt şi două românce apropiate ale lui Berlusconi – Ioana Visan şi Ioana Claudia A, scrie ziarul La Repubblica, în ediţia online.

În 2012, românca Ioana Vişan a declarat în instanţă că avea de patru ani o relaţie “bazată pe sentimente” cu fostul premier italian Silvio Berlusconi. Românca în vârstă de 26 de ani a fost audiată de mai multe ori ca martoră la procesul în care Silvio Berlusconi a fost găsit vinovat că a întreţinut relaţii sexuale cu adolescenta de origine marocană Karima El Mahroug, numită de presă “Ruby”. Întrebată în instanţă despre relaţia cu Berlusconi şi despre petrecerile din vilele acestuia, Ioana Vişan a răspuns, în iunie 2012: “Relaţiile mele sexuale ţin de intimitatea mea”. Presa italiană a relatat în mai multe rânduri că dama de companie româncă a fost invitată constant la petrecerile fostului premier italian. Presa italiană nu oferă detalii despre cealaltă româncă, Ioana Claudia A.

Fostul premierul italian Silvio Berlusconi a fost condamnat luni la şapte ani de închisoare cu executare în dosarul “Rubygate” şi nu va mai avea dreptul să deţină funcţii publice niciodată. Berlusconi a fost găsit vinovat de trafic de influenţă şi sex cu o prostituată minoră. Procurorii ceruseră condamnarea la şase ani de închisoare a fostului premier italian Silvio Berlusconi, judecat la Milano pentru că ar fi întreţinut relaţii sexuale contracost cu adolescenta Karima El Mahroug, supranumită de presă drept “Ruby”, înainte ca aceasta să aibă 18 ani. În plus, Berlusconi a fost găsit vinovat că, în calitatea de premier, ar fi intervenit la poliţie pentru eliberarea din detenţie a adolescentei, minţind că aceasta era nepoata fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak.

Avocaţii lui Silvio Berlusconi au anunţat că vor contesta la instanţa superioară sentinţa Tribunalului din Milano.

Related posts

Leave a Comment