Romaniaregala.ro: Slujbă de binecuvântare la Catedrala Încoronării pentru Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu ai României

După douăzeci de ani de la căsătoria Alteţelor Lor Regale, care a avut loc departe de ţară, Principesa Moştenitoare şi Principele Radu au dorit să aibă o slujbă de binecuvântare a cununiei lor pe pământ românesc. La invitaţia Înalt Preasfinţiei Sale Arhiepiscopul Irineu, ceremonia religioasă a avut loc la Catedrala Încoronării de la Alba Iulia sâmbătă, 24 septembrie 2016.

 

Principesa Moştenitoare şi Principele Radu au avut alături în Catedrala de la Alba Iulia, întocmai ca acum 20 de ani, familia, prietenii, colegii şi colaboratori apropiaţi.

 

Alteţele Lor Regale au primit în cadrul slujbei de binecuvântare încă o pereche de verighete, numite simbolic “Verighetele Veşniciei”.

Slujba a fost condusă de Înalt Preasfinţia Sa Arhiepiscopul Irineu al Albei, alături de un sobor de preoţi ai arhiepiscopiei.

Ultimele cununii regale care s-au au avut loc în ţara noastră au fost cea a Principelui Moştenitor George al Greciei cu Principesa Elisabeta a României, în anul 1921, la Catedrala Mitropolitană din Bucureşti, şi cea a Principesei Ileana cu Arhiducele Anton al Austriei, în anul 1931, la Castelul Peleş. Cu caracter privat, la 11 septembrie 2013 a avut loc cununia religioasă a Principesei Elena a României cu dl Alexander Phillips Nixon, în Catedrala Încoronării de la Alba Iulia.

 

www.romaniaregala.ro

Related posts

Leave a Comment