Plaja sălbatică din România cu apă albastră – Unde găseșeti Maldivele de la Aghireşu

România are o mulțime de locuri puțin cunoscute, care au potențialul de a fi destinații turistice spectaculoase. Plaja sălbatică de la lacul cunoscut drept „laguna albastră”, din Aghireșu, este unul dintre aceste locuri speciale din țara noastră.

O plajă sălbatică cu apă albastră se ascunde în România, chiar la 30 de kilometri de Cluj-Napoca. Este vorba de plaja de la lacul artificial cunoscut drept „laguna albastră”, care se află în comuna Aghireșu.

Plaja sălbatică din România cu apa albastră

Pe timpul verii, culoarea albastră a apei este mult mai vizibilă. Culoarea de basm este dată de caolinul din apă, lacul artificial fiind format din apă de ploaie pe locul unei foste exploatații de argilă albă.

Plaja sălbatică s-a format pe exploatările de la mina Aghireșu, care a fost inundată de izvoarele subterane, iar gropile excavate au fost acoperite parțial cu apă.

Pentru a putea ajunge la Lacul Laguna Albastră există două trasee: Cluj-Napoca – Baciu – Gârbău – Aghireş Fabrici sau Cluj-Napoca – Gilău – Căpuş – Gârbău – Aghireş Fabrici. Cu toate acestea, turiștii vor fi nevoiți să meargă și pe jos, pentru că este un drum de exploatație minieră, iar autoritățile nu au investit într-o cale de acces mai ușor de parcurs.

Destinația turistică este comparată cu cele mai frumoase plaje de pe Marea Mediterană, dar lipsa amenajărilor o face să fie periculoasă. Astfel, celor care se aventurează la lacul denumit Laguna Albastră li se recomandă precauție.

Related posts

Leave a Comment