România, sub avertizare de coduri de ploi

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizări de vreme severă, care presupun două Coduri, Galben și Portocaliu, de ploi și furtuni în cea mai mare parte a țării.

Avertizarea de Cod Portocaliu intră în vigoare vineri, 18 iunie 2021, la ora 12:00 și este valabilă până sâmbătă seara, 19 iunie 2021, la ora 23:00.

De asemenea, de vineri, 18 iunie 2021, de la ora 10:00, a intrat în vigoare unCod Galben de ploi și instabilitate atmosferică, valabil pentru aproape toată țara, mai puțin pentru regiunile de vest și nord-vest.

Potrivit meteorologilor, în Muntenia, Moldova, Oltenia și în Dobrogea și în cea mai mare parte a Transilvaniei va ploua însemnat cantitativ și vor fi perioade cu manifestări de instabilitate atmosferică. Aversele vor avea și caracter torențial, pe alocuri vor fi însoțite de descărcări electrice și de intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20…30 l/mp și pe arii restrânse 40…50 l/mp.

Fenomene specifice instabilității atmosferice se vor semnala pe alocuri și în celelalte regiuni.

Related posts

Leave a Comment