România închide granițele, cabinetele stomatologice și mall-urile – află ce alte restricții au fost adoptate

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunțat noi restricții impuse în contextul crizei coronavirusului. În intervalul orar 22.00 – 06.00, este interzisă, cu puține excepții, deplasarea oamenilor. În timpul zilei, este recomandată deplasarea oamenilor doar la locul de muncă, dacă nu pot munci de acasă, ori pentru aprovizionare cu alimente sau medicamente.  România își închide granițele pentru străini.

Fac excepție cei care tranzitează România prin coridoare umanitare, membrii familiilor românilor sau cetățenii Uniunii Europene sau Spațiului Economic European care au permise de ședere în România.

De asemenea, vor fi închise cabinetele stomatologice (vor fi permise doar intervențiile de urgență) și mall-urile (vor fi deschise doar magazinele alimentare și farmaciile din centrele comerciale.

De asemenea, slujbele religioase pot avea loc fără participarea credincioșilor. Acestea pot fi difuzate prin media sau online, pe rețelele de socializare. Cununiile, botezurile și înmormântările pot avea loc, însă nu pot participa mai multe de opt persoane.

Cele mai multe restricții și recomandari intră în vigoare din 22 martie, de la ora 22.00.

Urmăriți mai jos anunțul oficial.

Related posts

Leave a Comment