RL: Gabriel Oprea îl atacă pe Ponta

Gabriel Oprea, vicepremier în Guvernul lui Victor Ponta şi fost premier interimar cât timp Ponta a lipsit din ţară pentru operaţia la genunchi, a declarat, marţi, imaginea României este afectată pentru că avem un prim-ministru inculpat, scrie gandul.infoÎntrebat dacă imaginea României este afectată în exterior de faptul că premierul Ponta este inculpat în dosarul ”Rovinari – Turceni”, Oprea a răspuns: ”Ba da, ba da” şi a adăugat adăugat că premierul s-a supus legii şi s-a prezentat la Direcţia Naţională Anticorupţie şi că astfel de scandaluri ”sunt peste tot în lume”, scrie RomaniaLibera.ro.

”Ba da, ba da. Vreau să ştiţi că scandaluri de acest sens, stimate coleg de la Gândul, sunt peste tot în lume. Important este să ne supunem legii. Cred că cel mai mare exerciţiu de voinţă şi de corectitudine este să ne supunem legii, premierul Ponta s-a supus legii. Se prezintă oricând la DNA, se prezintă acolo unde spune legea, este un exerciţiu democratic. De aceea, este un val extraordinar şi România este dată de exemplu la Bruxelles, peste tot în lume, acest val anti-corupţie. România este dată exemplu, un lucru extraordinar”, a fost răspunsul lui Oprea pentru jurnaliştii de la gandul.info

Şeful UNPR a reamintit că oricine ”trebuie să respecte legea”. ”Orice om, indiferent cine este, premier, preşedinte trebuie să respecte legile ţării. Se prezintă la DNA? Se prezintă. Faţă de celelalte mari partide, PSD, PNL, care şi-au creat nişte filtre şi acum cad în ele, pe oameni îi deranjează, UNPR-ul are două mari pârghii: respectarea Constituţiei României, adică un om este vinovat sau nevinovat prin hotărâre definitivă a instanţei şi mai avem un proiect principiul competenţei. Poţi să fii competent şi la 16 ani şi la 100 de ani. Încă o dată, trebuie să oameni normali la cap, trebuie să fim oameni modeşti, când ne cheamă dacă greşim, ne prezentăm. Suntem cetăţeni toţi. Acesta este adevăratul sens al cuvântului”, a mai spus vicepremierul Oprea.

Related posts

Leave a Comment