A VI-a ediție a Congresului de Medicină Dentară Transilvania

Congresul de Medicină Dentară Transilvania se va desfășura la Cluj-Napoca în acest an, în perioada 8-10 octombrie. Evenimentul se află la a VI-a ediție.Stomatologia este domeniul medical în care tehnologiile inovative sunt percepute cu ușurință de pacienți și actul medical are multiple componente estetice pentru care pacienții pot opta. În acest sens, cel mai potrivit cadru de perfecționare pentru specialiștii din domeniul medicinei dentare este un congres de elită cu o tematică adecvată.

Tema generică a acestui congres este „implementarea tehnologiilor inovative în stomatologia românească și analiza critică a impactului acestui progres asupra ofertei și asupra cererii de servicii medicala stomatologice”. Vorbind despre nou, despre inovativ și despre viteza de implementare pe piața de servicii a acestor noutăți vorbim despre tinerii medici dentiști. Și aceasta se întâmplă în acest an în Cluj-Napoca, capitală europeană a tineretului.

Accesibilitatea populației la servicii de medicină dentară este foarte redusă datorită impedimentelor de ordin economic și legislativ. Acest aspect afectează atât pacienții cât și medicii tineri. Între pacienții nemulțumiți de accesibilitatea serviciilor stomatologice și medicii decepționați există o strânsă corelație. Congresul de Medicină Dentară Transilvania va fi și o oportunitate de a dezbate și de a găsi soluții pentru aceste probleme.

Vor fi lectori la congres, personalități recunoscute din România și din străinătate. Medicii din mediul privat vor face prezentări orale despre munca lor și despre problemele întâmpinate. La fel ca în anii precedenți, această secțiune de mare atractivitate și succes este dedicată predilect tinerilor medici dentiști.

Secțiunea legislativă va dezbate modul de finanțare de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate a serviciilor stomatologice și premisele implementării unui program național de sănătate orală.

Related posts

Leave a Comment