Răspunsuri pentru viitorii avocați


Studenții clujeni de la Facultatea de Drept au avut la dispoziție trei zile pentru a întreba tot ceea ce îi frământă în legătură cu viitoarea meserie. Răspunsurile la acestea, precum și alte informații au fost oferite în cadrul unei conferințe organizată de Colegiul „Mikó Imre” la sfârșitul săptămânii precedente.
Pentru ca „Zile de răspunsuri”să fie și un prilej de socializare, organizatorii s-au gândit să plaseze evenimentul în mijlocul naturii și astfel au ales Rimetea. Cei care au împărtășit din cunoștiințele, precum și din experiența lor au fost profesorii universitari dr. Veress Emőd, Kokoly Zsolt, precum și membri seniori ai colegiului: Szikszai Tamás, Székely János, Székely Csaba și Kádár Hunor. S-au discutat subiecte controversate din domeniul societăților comerciale, a legislației mass-media, despre protecția martorului și despre noutățile aduse de Legea 202/2010 din 25 octombrie 2010 privind unele măsuri pentru accelerarea soluționării proceselor. (Mica reformă a justiției)

„Nu am mai participat la evenimente de genul acesta, a fost ceva interesant pentru mine. Jocul de roluri din cadrul procesului simulat m-a făcut să înțeleg mai bine ceea ce presupune meseria de procuror, pe care doresc să o practic și eu în viitor”, a declarat Cristina Iulia Șerban, participantă și membru activ al colegiului.

Organizatorii au pregătit ceva special pentru studenți, astfel încât activitățile desfășurate să fie folositoare atât celor de la drept, cât și economiștilor. „A fost prima dată când am ieșit din Cluj cu toți membrii colegiului. De această dată au fost prezenți studenți din anul I, potențiali membrii ai organizației noastre. Pentru a face parte din „Mikó Imre” se impune să treacă de admitere, în cadrul căreia trebuie să demonstreze că au cunoștiințe de cultură generală, precum și din domeniul lor. Avem 15 locuri de anul I, dorim ca studenții să vină și să vadă ce activități avem pentru a decide dacă doresc să ni se alăture sau nu”, a declarat Julianna Tolnai, organizator.

Patru dintre invitați au fost membri ai colegiului, ceea ce i-a făcut pe participanți să se simtă confortabil în momentul în care aveau nelămuriri. „Prin participarea la această conferință am dobândit cunoștiințe foarte valoroase din punct de vedere teoretic care îmi vor fi de folos pentru lucrarea de licență”, a adăugat Cristina. De asemenea, studenții maghiari au învățat să se exprime mult mai bine în termeni de specialitate în limba maternă.

Related posts

Leave a Comment