RFI: Patru militari români, răniţi în Afganistan

Patru militari români au fost răniţi, duminică, în Afganistan, după ce blindatului în care se aflau în misiune s-a răsturnat. Soldații fac parte din Batalionul 2 Manevră “Yelow Scorpions”. Ei sunt la această oră în afara oricărui pericol, anunță MApN. Din primele informații, autovehiculul militar s-ar fi rasturnat în urma exploziei unei anvelope.”Patru militari din cadrul Batalionului 2 Manevră «Yelow Scorpions» au fost răniţi în Afganistan, în urma răsturnării blindatului în care executau o misiune, duminică, 19 mai, în jurul orei 12.00 (ora României). Cei patru militari executau o misiune de patrulare pe autostrada A1, în provincia Zabul din Afganistan când, în urma exploziei unei anvelope, maşina de luptă a grupei de infanterie de tip MRAP în care se aflau s-a răsturnat”, se arată în comunicatul MApN.

După acordarea primului ajutor la faţa locului, militarii au fost evacuaţi de urgenţă la spitalul din baza militară Apache, potrivit RFI România.

“La această oră, militarii sunt în afara oricărui pericol şi sunt monitorizaţi de personal medical de specialitate. Alături de conducerea unităţii militarilor, conducerea Ministerului Apărării Naţionale urmăreşte cu atenţie evoluţia stării de sănătate a acestora”, se mai arată în comunicat.

Related posts

Leave a Comment