RFI: Noua Comisie Europeană îşi preia mandatul. Care este echipa Corinei Creţu?

Noua Comisie Europeană îşi preia oficial mandatul, sâmbătă, la Bruxelles. Din echipa lui Jean-Claude Juncker face parte şi Corina Creţu. Comisarul european pentru Politică Regională şi-a prezentat, de altfel, vineri, propria echipă cu care va coordona acest portofoliu extrem de important, potrivit RFI România.orina Creţu şi-a prezentat, vineri, echipa cu care va lucra la Politică Regională, din care fac parte trei români: Ioana Rus, nepoata ministrului Ioan Rus, expertul în comunicare Dragoş Bucurenci şi Gabriel Onaca, fost secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, precum şi specialişti din ţările est-europene.

Într-o postare pe blogul său, Corina Creţu apreciază că şi-a ales colaboratorii “pentru competenţele lor profesionale”, dar şi “pentru calităţile lor umane”.

Gabriel Onaca a fost, pe parcursul carierei, secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, consilier juridic în cadrul Guvernului şi la Comisia Europeană şi expert la Preşedinţia României în relaţii internaţionale şi europene.

Consilierul de comunicare al Corinei Creţu va fi Dragoş Bucurenci, consultant şi trainer de comunicare în vârstă de 32 de ani, jurnalist şi activist civic, fondator a două ONG-uri importante: Salvaţi Delta Dunării şi MaiMultVerde.

Un alt membru al echipei comisarului pentru Politică Regională este Ioana Rus, nepoata ministrului Transporturilor, Ioan Rus. Ea a lucrat în trecut ca diplomat la Reprezentanţa Permanentă a României la UE în 2004, a fost consilier la Parlamentul European în domeniul politicilor de dezvoltare regională şi consilier, de asemenea, al Corinei Creţu.

Related posts

Leave a Comment