RFI: Liviu Dragnea a demisionat din Guvern

Liviu Dragnea a anunţat vineri că a demisionat din funcţia de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. El va demisiona şi din postul de preşedinte executiv al PSD, ca urmare a deciziei instanţei de a-l condamna în dosarul referendumului, potrivit RFI Romania.Liviu Dragnea se consideră în continuare nevinovat. El spune că nu ştie cum mai poate fi organizată o campanie electorală, dacă prezenţa la vot este considerată de către o instanţă drept folos necuvenit.

Ministrul demisionar consideră decizia instanţei un precedent periculos, care poate afecta democraţia şi libertatea partidelor de a îndemna oamenii să vină la vot.

“Poate apărea în mentalul colectiv impresia că a te prezenta la vot poate fi ceva rău, greşit sau chiar condamnabil”, afirmă Dragnea.

Persoana care va ocupa postul de ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice va fi nominalizată după discuţii cu preşedintele Klaus Iohannis, a anunţat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

Toate scrutinele de vot de orice tip din România trebuie să aibă un alt specific dacă şi în viitor se va considera că este comisă o faptă penală prin îndemnarea oamenilor să vină la vot, iar această problemă trebuie rezolvată, mai spune şeful Executivului.

Anterior, Partidul Naţional Liberal a insistat că demisia lui Dragnea era “urgentă”, întrucât ar afecta grav imaginea României. Premierul Victor Ponta a sugerat însă că liderii PNL, în alianţă cu PSD la momentul referendumului, ar trebui să se abţină să comenteze condamnarea de care au scăpat şi ar trebui să fie îngrijoraţi de precedentul creat prin verdict: e vorba de condamnarea unui politician pentru îndemnarea la vot a alegătorilor, spune şeful Guvernului.

Related posts

Leave a Comment