RFI: Microsoft vrea să reînvie digital oameni decedați

Compania americană Microsoft a primit deja un brevet care i-ar permite să „readucă la viață”, digital, persoanele care au murit, sub forma unui robot de chat cu inteligență artificială, potrivit RFI România.

Cu ajutorul imaginilor, înregistrărilor vocale, postărilor de pe rețelele sociale și mesajelor electronice s-ar putea crea chatbot-ul care să reprezinte persoana decedată. Microsoft precizează, citat de site-ul „loudwire.com”, în ce constă mai exact brevetul pe care l-a primit:

„Persoana specifică reprezentată de bot-ul de chat poate corespunde unei entități din trecut sau prezent – sau unei versiuni a acesteia, cum ar fi un prieten, o rudă, o cunoștință, o celebritate, un personaj fictiv, o figură istorică sau o entitate aleatorie. Persoana specifică poate să corespundă și cu propria persoană – de exemplu, utilizatorul să îți creeze și să antreneaze bot-ul de chat”, precizează compania creată de Bill Gates, citată de UPNews.ro.

Această temă a fost tratată de curând și în serialului Netflix „Black Mirror”, în primul episod al sezonului al 2-lea, sau serialul „Upload”, lansat de Amazon anul trecut. Acestea se bazează fix pe această premisă, de a încărca informații digitale despre o persoană pentru putea „discuta” cu ea după decesul fizic.

Citiți mai mult AICI

Related posts

Leave a Comment