Republica Moldova, admisă în prestigioasa Historic Cafes Route (HCR) – Ruta Cafenelelor Istorice din Europa promovată de Consiliul Europei

Prestigioasa rută culturală europeană Historic Cafes Route acreditata de Consiliul Europei in anul 2022 s-a extins în Republica Moldova. Noul Consiliu Director al acestei rute culturale a aprobat adeziunea primei entități din Moldova. Adeziunea a fost aprobată chiar în prima ședință condusă de noul președinte al Historic Cafes Route, românul Arnold Klingeis. Este pentru prima dată în istorie când un cetățean român conduce o rută culturală europeană.

În prezent, Moldova este reprezentată în cadrul Historic Cafes Rout de restaurantul Sala de Degustare Wine.md. Președintele Historic Cafes Route, Arnold Klingeis, afirmă că această decizie a reprezentat o datorie de onoare. ”În luna februarie a acestui an, am avut onoarea și plăcerea de a participa la Forumul Economic de la Chișinău, în calitate de speaker. De la tribuna evenimentului, am menționat că voi sprijini includerea în Ruta Cafenelelor Istorice a restaurantelor, cafenelelor și hotelurilor din Moldova care îndeplinesc condițiile necesare, pentru a susține în acest fel dezvoltarea turismului. Acolo, am promis acest lucru atât Alteței Sale Regale Principelui Radu al României, cât și domnilor Dorin Recean, prim-ministrul Moldovei, și Igor Grosu, președintele Parlamentului de la Chișinău. Acum, am bucuria de a îndeplini această promisiune”, a declarat Arnold Klingeis.

El a menționat că a fost impresionat de ospitalitatea gazdelor din Moldova, de frumusețea clădirilor vechi din Chișinău și din împrejurimi, de calitatea înaltă a vinurilor, specialități din cafea și de diversitatea gastronomiei istorice.

Sala de Degustare Wine.md funcționează într-o clădire emblematică a capitalei Moldovei, monument istoric și de arhitectură. Clădirea este cunoscută de localnici drept „Crama sau Casa lui Oksinoit”, după numele unuia dintre proprietarii ce, în secolul al XIX-lea, a deținut imobilul. Oaspeții care trec pragul restaurantului au posibilitatea de a degusta din cele 400 de tipuri și sortimente de vin disponibile, toate produse în Moldova. De asemenea, gurmanzii sunt răsfățați cu preparate culinare dintre cele mai rafinate și specialități din cafea.

Alături de Sala de Degustare Wine.md, Consiliul Director al Historic Cafes Route a aprobat și admiterea unui cunoscut restaurant din Alba Iulia, România. Este vorba de Pub 13 – Carolina Castle în rețeaua europeană a ”cafenelelor de aur”, care reunește unele dintre cele mai reprezentative localuri europene.

Președintele Historic Cafes Route, Arnold Klingeis, a fost până acum ambasadorul în România al Consiliului Europei pentru această prestigioasă rută culturală. El este un antreprenor cu mare experiență în turism. El administrează faimosul Hotel de Gheață din zona Bâlea Lac, precum și Palatul Brukenthal din Avrig. Acest palat a fost reședința de vară a guvernatorului Transilvaniei și este centrul unui splendid domeniu baroc, transformat într-o unitate hotelieră de elită.

Related posts

One Thought to “Republica Moldova, admisă în prestigioasa Historic Cafes Route (HCR) – Ruta Cafenelelor Istorice din Europa promovată de Consiliul Europei”

  1. […] Prestigioasa rută culturală europeană Historic Cafes Route acreditata de Consiliul Europei in anul 2022 s-a extins în Republica Moldova. Noul Consiliu Director al acestei rute culturale a aprobat adeziunea primei entități din Moldova. Adeziunea a fost aprobată chiar în prima ședință condusă de noul președinte al Historic Cafes Route, românul Arnold Klingeis. Este pentru prima dată în istorie când un cetățean român conduce o rută culturală europeană, potrivit ClujToday.ro. […]

Leave a Comment